Istorie

Soloverde a fost fondată în anul 2000, când domnul Gian Carlo Bordoni din Elveția a înființat o baza de depozitare a semințelor oleaginoase ecologice.

În 2012 a început construcția fabricii de ulei la Stamora Germana/Timiș, iar în 2015 a fost adăugată o rafinărie de ulei organic. Domnul Bordoni și-a folosit experiența sa de o viață pentru a înființa o instalație de ultimă generație cu capacitatea de a produce uleiuri organice de înaltă calitate.

 

 În 2022, familia Rauch din Austria a preluat pachetul majoritar de la domnul Bordoni pentru a integra Soloverde în grupul VFI Oils for Life (https://vfi.co.at/en/). Legătura tradițională cu Elveția și cu familia fondatoare este menținută prin intermediul acționarilor minoritari, doamna Stefania Bordoni și Oleificio Sabo, principalul distribuitor de uleiuri organice din Elveția.

VFI Oils for Life și Soloverde formează împreună principalul producător de uleiuri organice din Europa. Standardele înalte de responsabilitate și de securitate a calității aplicate în ambele companii ecologice se potrivesc bine împreună. Apartenența la grupul VFI Oils for Life va asigura creșterea volumului de productie de ulei și de rafinare. Soloverde va fi principalul procesator de semințe oleaginoase ecologice din România.